Monday, December 12, 2005

Δωρεάν τηλεφωνήματα μέσω Ίντερνετ και στην Eλλάδα

H τηλεφωνία μέσω του Ίντερνετ, που μέχρι πριν από λίγο καιρό βρισκόταν σε εμβρυακό επίπεδο, τώρα με τη ραγδαία εξάπλωση του Skype δημιουργεί νέα δεδομένα στον χώρο των τηλεπικοινωνιών και στη χώρα μας.




Δωρεάν τηλεφωνήματα υψηλής ποιότητας μέσω του Ίντερνετ... τώρα και στην Ελλάδα! Τη μεγάλη ανατροπή στον χώρο των τηλεπικοινωνιών φέρνει το πρωτοποριακό λογισμικό πρόγραμμα Skype. Διατίθεται δωρεάν και επιτρέπει σε όλους ανεξαιρέτως τους χρήστες του Ίντερνετ να τηλεφωνούν απλά μέσω του... ηλεκτρονικού υπολογιστή τους σε όλον τον κόσμο, χωρίς να πληρώνουν ούτε ένα λεπτό!



H τηλεφωνία μέσω του Ίντερνετ, που μέχρι πριν από λίγο καιρό βρισκόταν σε εμβρυακό επίπεδο, τώρα με τη ραγδαία εξάπλωση του Skype δημιουργεί νέα δεδομένα στον χώρο των τηλεπικοινωνιών και στη χώρα μας. Ήδη, οι χρήστες του προγράμματος Skype αυξάνονται με ταχύτατους ρυθμούς και στην Ελλάδα, ενώ παγκοσμίως πλησιάζουν τα 60 εκατομμύρια! Το γεγονός αυτό προκαλεί σοκ στους παραδοσιακούς οργανισμούς τηλεπικοινωνιών (ΟΤΕ, εναλλακτικοί πάροχοι, εταιρείες κινητής τηλεφωνίας), οι οποίοι στηρίζουν τα έσοδά τους στην τιμολόγηση των κλήσεων και τώρα αναγκάζονται να αναζητήσουν νέα προϊόντα και υπηρεσίες προκειμένου να διατηρήσουν την πελατεία τους.



Εκρηκτική ανάπτυξη



Η ιστορία του Skype μετρά μόλις δύο χρόνια! Ξεκίνησε όταν ο νεαρός Δανός Γιάνους Φρις άρχισε να προσφέρει σε όσους σερφάριζαν στο Ίντερνετ ένα πρόγραμμα που τους επέτρεπε να τηλεφωνούν χωρίς χρέωση. Σήμερα, οι εταιρείες που παρέχουν υπηρεσίες τηλεφωνίας μέσω Διαδικτύου ξεπερνούν τις 110 παγκοσμίως, όμως η Skype έχει καταφέρει να ελέγχει το 70% της αγοράς!



Βασική προϋπόθεση για τη δωρεάν τηλεφωνία μέσω του προγράμματος Skype, που αναδεικνύεται ως η δημοφιλέστερη εφαρμογή τηλεφωνίας μέσω του Ίντερνετ, είναι οι συνομιλίες να γίνονται από ηλεκτρονικό υπολογιστή σε ηλεκτρονικό υπολογιστή. Ωστόσο, και για τις κλήσεις από ηλεκτρονικό υπολογιστή προς σταθερό ή κινητό τηλέφωνο οπουδήποτε στον κόσμο, οι χρεώσεις είναι χαμηλές.



Για τις κλήσεις αυτές μέσω του Skype οι Έλληνες χρεώνονται από τις αρχές Σεπτεμβρίου μόλις προς 0,017 ευρώ το λεπτό (0,020 ευρώ με ΦΠΑ), πολύ φτηνότερα από τον ΟΤΕ και τις εταιρείες κινητής τηλεφωνίας!



Πρόσφατη έρευνα της ευρωπαϊκής εταιρείας Evaluserve αναφέρει ότι η ταχύτατη διείσδυση του Skype στην αγορά θα έχει ως συνέπεια μέσα στα ερχόμενα δύο χρόνια να μειωθούν τα έσοδα των ευρωπαϊκών τηλεπικοινωνιακών εταιρειών τουλάχιστον κατά 10%!



Επίσης, ο Διεθνής Οργανισμός Τηλεπικοινωνιών (ITU) διαπιστώνει ότι οι καταναλωτές που στρέφονται στο Ίντερνετ για να πραγματοποιήσουν φθηνές τηλεφωνικές κλήσεις αυξάνονται με ταχύτατους ρυθμούς, παρά τις περί του αντιθέτου απόψεις των κρατικών τηλεπικοινωνιακών παρόχων που βλέπουν να απειλούνται τα έσοδά τους από τις διεθνείς κλήσεις.



Τι είναι το Skype



«H ιδέα της χρέωσης των τηλεφωνικών κλήσεων ανήκει στον περασμένο αιώνα. Το Skype έρχεται να δώσει στους ανθρώπους καινούργια δύναμη για να μπορούν χωρίς κόστος να παραμένουν σε επαφή με τους φίλους και την οικογένειά τους, εκμεταλλευόμενοι τις επενδύσεις τους σε τεχνολογία και συνδεσιμότητα», είναι το σλόγκαν του ιδρυτή του προγράμματος Skype, Γιάνους Φρις.



Το πρόγραμμα Skype είναι δωρεάν εφαρμογή τηλεφωνίας μέσω Ίντερνετ. Σας επιτρέπει να κάνετε κλήσεις προς τους φίλους ή τους συνεργάτες σας, σε όλο τον κόσμο, εντελώς δωρεάν, χωρίς καμία άλλη κρυφή ή μελλοντική χρέωση. Αρκεί βέβαια να έχουν και αυτοί το ίδιο πρόγραμμα.



Το λογισμικό Skype είναι εύκολο στην εγκατάστασή του και ακόμα πιο εύκολο στη χρήση του. Το μόνο που χρειάζεται είναι να το κατεβάσετε από την τοποθεσία http: //www. skype. com/download, να το εγκαταστήσετε, να εγγραφείτε σε αυτό εντελώς δωρεάν, να συνδέσετε στον υπολογιστή σας ένα Skype τηλέφωνο ή ακουστικά με μικρόφωνο και ηχεία και να αρχίσετε να τηλεφωνείτε χωρίς κανένα κόστος.



H εύρεση του άλλου χρήστη-συνομιλητή γίνεται πολύ απλά, όπως περίπου και στο MSN Messenger.



Οι τηλεφωνικές κλήσεις έχουν πάρα πολύ καλή ποιότητα ήχου και υψηλό βαθμό ασφάλειας, καθώς είναι κρυπτογραφημένες από άκρη σε άκρη. Επιπλέον, δεν χρειάζεται καμία ειδική ρύθμιση στον υπολογιστή σας ή στο δίκτυό σας (router, firewall κλπ). Απλά δουλεύει παντού!



Πρόσθετες δυνατότητες του Skype είναι η δυνατότητα ταυτόχρονης συνομιλίας έως και με 5 διαφορετικά άτομα, η αποστολή άμεσων μηνυμάτων κειμένου, η ασφαλής μεταφορά αρχείων και η υπηρεσία προσωπικού τηλεφωνητή.



Εάν τα άτομα που θέλετε να μιλήσετε δεν έχουν Skype και δεν μπορούν να κάνουν δωρεάν κλήσεις, υπάρχει μια πρόσθετη υπηρεσία (Skypeout), η οποία σας επιτρέπει να τηλεφωνείτε από τον υπολογιστή σας σε παραδοσιακούς σταθερούς ή κινητούς αριθμούς, σε όλο τον κόσμο, με αρκετά μειωμένες χρεώσεις.



Ήδη, η Skype δουλεύει προκειμένου το λογισμικό της να απλωθεί σε νέες τηλεπικοινωνιακές πλατφόρμες, συμπεριλαμβανομένων και των κινητών τηλεφώνων.



Με ιδιαίτερο ενδιαφέρον αναμένεται η νέα υπηρεσία που ετοιμάζεται να λανσάρει στη Γερμανία η εταιρεία Ε-Plus, που θα επιτρέπει τη χρήση του λογισμικού της Skype για τηλεφωνικές κλήσεις μέσω κινητού τηλεφώνου χωρίς κόστος. Το μόνο που απαιτείται είναι ο χρήστης να είναι συνδρομητής στην υπηρεσία δεδομένων της Ε-Plus, όπου έναντι ενός σταθερού μηνιαίου τέλους της τάξεως των 39,95 ευρώ θα έχει τη δυνατότητα απεριόριστης λήψης και αποστολής δεδομένων, ακόμη και σε δίκτυο τρίτης γενιάς. Ουσιαστικά, με αυτό τον τρόπο, ο χρήστης θα μπορεί να καλεί κάποιον άλλο χρήστη Skype απ' όπου και αν βρίσκεται μέσα στη Γερμανία.

Ο απαραίτητος εξοπλισμός για τηλεφωνικές συνομιλίες μέσω Skype



Τα τηλέφωνα που χρησιμοποιούνται για τις συνομιλίες μέσω ηλεκτρονικού υπολογιστή κοστίζουν 50 ευρώ



Σύνδεση στο Ίντερνετ (PSTN, ISDN, xDSL, ευθεία ή LAN)



Λογισμικό Skype.



Μικρόφωνο και ηχεία για τη μετάδοση και ακρόαση του συνομιλητή ή κατάλληλη τηλεφωνική συσκευή.



Ο χρήστης μπορεί να καλέσει από τον ηλεκτρονικό υπολογιστή του:



- Δωρεάν και με πολύ καλή ποιότητα ήχου, άλλους χρήστες που χρησιμοποιούν το ίδιο λογισμικό Skype.



- Με χρέωση μόλις 0,017 ευρώ/λεπτό τηλεφωνικούς αριθμούς σταθερής τηλεφωνίας (αστικούς, υπεραστικούς, διεθνείς), καθώς και αριθμούς κινητής τηλεφωνίας.



- Μπορεί ταυτόχρονα να βρίσκεται συνδεδεμένος στο Ίντερνετ και να κάνει και να δέχεται κλήσεις.



- Μπορεί να καλεί μέσω του λογαριασμού του από οποιοδήποτε σημείο και όχι απαραίτητα από τον δικό του υπολογιστή.



Πλεονεκτήματα για ιδιώτες και επιχειρήσεις



- Χαμηλό κόστος επικοινωνίας, καθώς μειώνεται σημαντικά το τηλεπικοινωνιακό κόστος (σε περιπτώσεις κλήσεων μέσω ηλεκτρονικών υπολογιστών μηδενίζεται).



- Πολλαπλές τηλεφωνικές γραμμές, καθώς άμεσα, γρήγορα και ανέξοδα μπορούν να αποκτηθούν πολλές «τηλεφωνικές γραμμές», τόσες όσες είναι οι ενεργοποιήσεις του λογισμικού Skype (κάθε υπολογιστής και μία ή περισσότερες τηλεφωνικές γραμμές).



- Δεν υπάρχει πάγιο τέλος και τέλος σύνδεσης και καμία κρυφή χρέωση.



- H υπηρεσία είναι ιδιαίτερα εύκολη και απλή στη χρήση της.



- Υπάρχει η δυνατότητα αγοράς προπληρωμένου χρόνου ομιλίας, που σημαίνει ότι ο χρήστης επιλέγει το ποσό που επιθυμεί να πληρώσει κάθε φορά, ελέγχοντας άμεσα τον χρόνο, καθώς και το κόστος των κλήσεών του.



http://www.tanea.gr/print_article.php?e=A&f=18348&m=I02&aa=1

No comments:

Google