Monday, December 12, 2005

i-Call από την Altec Telecoms

To i-Call είναι μία νέα, πρωτοποριακή, υπηρεσία η οποία σας επιτρέπει να πραγματοποιείτε τηλεφωνικές κλήσεις χρησιμοποιώντας την υπάρχουσα σύνδεσή σας στο Internet. Επειδή ακριβώς εκμεταλλεύεται το Internet , οι χρεώσεις των κλήσεων είναι πολύ μικρότερες απ' ότι στην κλασσική τηλεφωνία, ενώ ταυτόχρονα σας παρέχονται επιπλέον μοναδικές ευκολίες.

Οι κλήσεις προς όλους τους i-Call χρήστες είναι εντελώς δωρεάν και επιπλέον μπορείτε να αποκτήσετε έναν ή περισσότερους i-Callin αριθμούς ώστε να σας καλούν απευθείας οι φίλοι σας από όλο τον κόσμο!

Τι πλεονεκτήματα έχει;

* Την απολύτως χαμηλότερη χρέωση για κλήσεις σε Ελλάδα και στις χώρες της Ζώνης Ι μόνο με 0,015 ευρώ/Λ* από όλο τον κόσμο
* Δωρεάν κλήσεις με φίλους και συγγενείς σε όλο τον κόσμο που είναι συνδρομητές i-Call ή άλλου VoIP δικτύου.
* Δεν υπάρχουν συμβόλαια, δεσμεύσεις ή κρυφές χρεώσεις: όλες οι κλήσεις χρεώνονται απευθείας στον ηλεκτρονικό "πορτοφόλι" σας το οποίο εσείς «γεμίζετε» όποτε θέλετε και όσο θέλετε!
* Για πρώτη φορά στην Ελλάδα, δυνατότητα απόκτησης πραγματικού σταθερού τηλεφωνικού (i-Callin) αριθμού
* Μοναδικές ευκολίες τηλεφωνικού καταλόγου και φορητότητας, αφού μπορείτε να μιλάτε με i-Call απ' όπουδήποτε υπάρχει σύνδεση Internet (π.χ με το laptop ή από το γραφείο σας).
* Άμεση εκχώρηση εικονικού τηλεφωνικού αριθμού της μορφής 70 7000 ΧΧΧΧ για να σας καλούν οι i-Call φίλοι σας από το δικό τους τηλέφωνο.


Πως λειτουργεί;

Με την υπηρεσία i-Call ουσιαστικά «συνδέετε» το τηλέφωνό σας (με τη βοήθεια του υπολογιστή σας) απευθείας στο τηλεφωνικό δίκτυο i-Call και από εκεί σε όλο τον κόσμο. Αυτό που χρειάζεται να έχετε είναι ένας υπολογιστής, μία οποιαδήποτε υπάρχουσα Internet σύνδεση (απλή dialup ή ADSL) και ένα ζευγάρι ακουστικά με μικρόφωνο συνδεδεμένα στον υπολογιστή σας για να μιλάτε. Εναλλακτικά, μπορείτε να προμηθευτείτε κάποιον απλό μετατροπέα (USB ATA) ο οποίος σας επιτρέπει να συνδέσετε την τηλεφωνική συσκευή που ήδη έχετε (απλή ή ασύρματη) στον υπολογιστή σας και να πραγματοποιήσετε τις κλήσεις σας ακριβώς όπως και σήμερα.



Φυσικά, για να πραγματοποιήστε κλήσεις θα πρέπει να είστε συνδεδεμένος στο Internet (η υπηρεσία δεν περιλαμβάνει και την σύνδεση). Το ίδιο ισχύει και στην περίπτωση που αποκτήσετε κάποιο i-Callin αριθμό (για παράδειγμα, για την περιοχή της Αθήνας, ο αριθμός θα είναι της μορφής 211ΧΧΧ ΧΧΧΧ) ώστε να λαμβάνετε εισερχόμενες κλήσεις στο νέο σας i-Call τηλέφωνο.

Προφανώς, σε αυτή την περίπτωση, η απλή dialup σύνδεση η οποία λειτουργεί με χρονοχρέωση από τον ΟΤΕ, δεν είναι προτεινόμενη, αφού θα πρέπει να είστε συνδεδεμένος για να λάβετε την κλήση. Για αυτές τις περιπτώσεις προτείνεται να αναβαθμίσετε (αν δεν έχετε ήδη) σε μόνιμη ευρυζωνική σύνδεση τύπου ADSL 512 K (δείτε σχετικά για την αξιοπιστία των συνδέσεων ADSL στην Ελλάδα).

Τι χρειάζομαι για να ξεκινήσω να χρησιμοποιώ την υπηρεσία;

Η όλη διαδικασία είναι απλούστατη και μπορεί να ολοκληρωθεί σε 10 λεπτά. Θα χρειαστείτε:

* Ένα υπολογιστή με σύνδεση στο Internet.
* Εγγραφή στην υπηρεσία i-Call ή οποία είναι εντελώς δωρεάν και χωρίς καμία δέσμευση.
* Να κατεβάσετε (download) και να εγκαταστήσετε δωρεάν ένα πρόγραμμα «εικονικού τηλεφώνου» (softphone) το οποίο θα λειτουργήσει ως η τηλεφωνική σας συσκευή (δείτε εδώ για δοκιμασμένες συσκευές οι οποίες λειτουργούν άψογα με i-Call).
* Να διαθέτετε στον υπολογιστή σας μικρόφωνο και ηχεία για τις συνομιλίες. Συνίσταται ιδιαίτερα η χρήση ενός set ακουστικών-μικροφώνου για καλύτερη ποιότητα.



Αν διαθέτετε ευρυζωνική σύνδεση ADSL, τότε έχετε ακόμα περισσότερες επιλογές. Εκτός από το παραπάνω σενάριο (με το οποίο κάνετε τις κλήσεις σας με τη βοήθεια του υπολογιστή σας), έχετε τη δυνατότητα να προμηθευτείτε ένα μετατροπέα ATA και να συνδέσετε μια κανονική τηλεφωνική συσκευή απευθείας στο ADSL modem σας. Με αυτόν τον τρόπο μπορείτε να πραγματοποιείτε και να λαμβάνετε κλήσεις χωρίς τη χρήση του υπολογιστή σας.

Για περισσότερες λεπτομέρειες επισκευθείτε την σελίδα λογισμικού και εξοπλισμού.

Εναλλακτικά, μπορείτε επιπλέον:

* Να μεταφέρετε ένα ποσό (σε βήματα των 5 ευρώ) στον λογαριασμό που φτιάξατε, αν θέλετε να κάνετε κλήσεις σε σταθερά ή κινητά (για ενδο-δικτυακές κλήσεις δεν υπάρχει χρέωση).
* Να αποκτήσετε ένα ή περισσότερους κανονικούς αριθμούς για να σας καλούν οι φίλοι σας απευθείας χωρίς χρήση υπολογιστή.
* Να προμηθευτείτε κάποιο μετατροπέα ο οποίος θα σας επιτρέψει να συνδέσετε μία οποιαδήποτε υπάρχουσα τηλεφωνική συσκευή (ενσύρματη ή ασύρματη) στον υπολογιστή σας.



http://www.i-call.gr/HomePage.aspx

No comments:

Google